Knihovna Petra Bezruče
v Opavě, p.o.

Vezmi knihu na prázdniny

Máte dlouhou chvíli? Zapomněli jste doma knihu nebo časopis? Na městském koupališti si s tímto problémem nemusíte dělat těžkou hlavu.  Knihovna Petra Bezruče v Opavě připravila na letošní léto pro návštěvníky městského koupaliště již 3. ročník akce „Vezmi knihu na prázdniny“. Stejně jako v minulých letech pracovníci knihovny v rámci aktualizace knihovního fondu nachystali řadu vyřazených duplikátů a starších knih nebo knižních darů od čtenářů, pro které nemáme v knihovně další využití. Pro letní četbu volíme zejména detektivky, romány pro ženy i knihy pro děti, které vám pomohou zpříjemnit letní dny.  Knihy budou tradičně umístěny v prostoru městské plovárny a budou volně k dispozici. Návštěvníci koupaliště si tak budou moci zpříjemnit pobyt u vody četbou. Nedočtenou knihu není nutné vracet zpátky. Čtenáři si ji mohou odnést a vrátit ji na koupaliště až po dočtení, nebo třeba nevracet vůbec a dát ji k přečtení někomu dalšímu. Pokud se kniha zalíbí natolik, že si ji vezmou třeba na výlet nebo dovolenou, mohou zaslat fotografii na facebook knihovny. Více informací na www.kpbo.cz nebo na facebooku Vezmi knihu na prázdniny, který bude aktuální s otevřením provozu na městském koupališti.

Loňské horké léto přálo koupání i četbě, na koupaliště jsme dovezli během letních měsíců přes 2000 knih. Ohlasy od návštěvníků byly velmi příznivé, přímé reakce máme od našich čtenářů nebo od veřejnosti z facebooku. Naši čtenáři nám hlásí, že na koupališti našli knihu, kterou třeba v našich regálech přehlédli nebo se díky prázdninové četbě vrátili k nějaké knize a znovu si jí přečetli.  Knihy jsou označeny speciální nálepkou, kterou pro tuto akci navrhl opavský výtvarník Bořek Frýba, aby nebyly zaměnitelné s řádnými výpůjčkami z naší knihovny. Pro naše registrované čtenáře jsou stále k dispozici i elektronické knihy, které si mohou kdekoliv naši registrovaní čtenáři stáhnout. Stačí jen připojení na internet a platná registrace v naší knihovně. Více informací o elektronických knihách najdete na stránkách knihovny http://kpbo.cz/elektronicke-knihy/.

 

Děkujeme Technickým službám Opava za vstřícnost a spolupráci při realizaci projektu. Věříme, že touto akcí oslovíme nejen naše čtenáře ale i veřejnost, která našich služeb dosud nevyužívá.

Sdílejte s námi ...
Share on facebook
Facebook